Mijzelf, marie-paul

Mijzelf, Marie-Paul

Over mezelf:

 

Zot van paarden en een groot hart voor mensen.

Pony’s en paarden, ik heb er altijd van gedroomd, als klein kind met mijn grootvader naar Bokrijk mogen gaan voor een ritje op de pony’s !!! Een groter cadeau kon je mij niet geven!

Later droomde ik om in de paardensector te kunnen werken.

Dankzij de B&B kwam die wens uit  om paarden “ beroepsgewijs “ te kunnen inzetten. Uiteraard rijd ik zelf  nog altijd paard, dit is mijn grootste passie.  Samen met mijn paard tochtjes maken in de bossen = zalig!

 Verder heb ik op al die  jaren tijd dat ik de B&B uitbaat,  veel zien passeren.  Allerlei mensen zijn bij ons verbleven waaronder velen  nood hadden aan een luisterend oor.  Wilden maar al te graag eens hun “rugzak “  legen, de batterijen weer eens opladen.  Tot nu toe bleef het enkel bij luisteren en een troostend woord, ik wou  zo graag iets meer kunnen aanbieden.  Maar wat?

 

“ En als mijn hart zo groot kon zijn dat alle mensen erin kunnen wonen en gelukkig zijn en geen pijn meer zouden voelen, dan zou ik super blij zijn. “

Als klein meisje kon ik dit wensen, natuurlijk kan dit niet en dat  leer je aanvaarden. We hebben  nu eenmaal onze eigen  weg te gaan   en zo hoort het ook.   Maar dat neemt niet weg dat het altijd een deel van mij gebleven is, er willen zijn voor mensen.  En mensen voelen dit.

” Doe er iets mee !! “  Doe iets met uw gave om mensen te troosten, te begrijpen, hun laten voelen dat ze OK zijn.  Doe iets!

Dit heeft mij aan het zoeken gezet, op welke manier kan ik mensen begeleiden en inspireren tot een vervulder, stabieler  leven, en dan het liefst met behulp van paarden.  “Coachen met paarden “ sprak mij meteen aan en zodoende wist ik wat ik wilde leren, waar ik voor wou gaan.

Eindelijk heb ik iets gevonden wat mij ligt en waar ik in geloof. Deze methodiek is zo krachtig en heeft zo’n impact gehad in mijn persoonlijk leven dat het mijn missie is geworden om dit door te geven.

En voilà:Het verlangen om mensen te inspireren en te begeleiden heeft eindelijk vorm gekregen.

“Coachen met behulp van paarden “ dat is mijn nieuwe uitdaging , daar ga ik voor.

De wijsheid van de paarden wil ik  blijven  leren, zien en voelen.   Hun eerlijkheid en hun nooit veroordelende houding is van onschatbare waarde… “ Paarden liegen nooit” !!!!

 

 

Om de skills  en nodige vaardigheden te  verwerven ben ik gaan zoeken en mijn zoektocht heeft mij bij “Annemieken Van Reepingen “  gebracht. Mijn buikgevoel zei me dat ik bij haar op de juiste plaats was. Haar methode en haar manier van werken heeft mij ervan overtuigd om bij haar in opleiding te gaan.   Zij voelde op elk niveau  “juist”  aan. 

Zij is een fantastische coach en een bijzondere vrouw , tevens is ze huisarts en klinische  psychologe. In 2009 richtte ze KIVIK op.

 

 

Verder is zij is een gecertificeerd Equine Assisted Coach, getraind in de Epona benadering. In de V.S. volgde zij de equine assisted coaching training bij Lisa Murell. Zij is gecertificeerd Mental health specialist bij EAGALA (equine assisted growth and learning association) en als enige in België erkend trainer bij EAHAE (European association for horse assisted learning).

 

   

 Alle verdere informatie over Annemieken Van Reepingen vind je op haar web-site.

 

Ze  heeft ook het boek “ Jouw paardenkracht “ geschreven.  Dit boek is zeer ontroerend en geeft veel herkenbare situaties weer.  Dit boek kan je via haar bestellen maar is ook hier bij mij te verkrijgen.

contact

1972

" The Honest Horse "

Coachen met  behulp van Paarden.

The Honest Horse

Roesstraat 13

3670 Meeuwen-Gruitrode (Oudsbergen)