Paarden wijsheid

Paarden wijsheid

 Ik denk dat iedereen wel weet dat paarden “ vluchtdieren” zijn. Maar toch is het interessant om hun ingebouwde radars te begrijpen.

Zie je, omdat een paard  zo een kwetsbare prooi  is ten op zichte van roofdieren, hebben ze hun zintuigen zodanig ontwikkelt  zodat zij zich toch veilig kunnen bewegen.Zoals bijvoorbeeld het kunnen zien van kleine bewegingen op grote afstand.

Paarden scannen continu hun omgeving af om de minste kleine veranderingen snel te kunnen opmerken en te signaleren aan de kudde , dat verhoogt hun kansen om te overleven. Hun scherp gehoor en reukvermogen helpen hun hiermee.

Daarnaast is het ontzettend belangrijk voor een paard om  “kuddegewijs “  hechte sociale banden te vormen. Dit is een belangrijke overlevingsstrategie. Deze vriendschappen worden onderhouden door mekaar te groomen en door in mekaars nabijheid te blijven.

Het steeds mekaar  moeten “ bewaken” en het niet kunnen uitspreken in verbale taal dat het  “veilig “ is, dwingt  het paard  om een unieke non-verbale taal te gebruiken….de taal van emoties. Elke geringste teken van onraad wordt te kennen gegeven door emotie en dat is de mooie wijsheid waar wij veel van kunnen leren.

Het paard is een “expert” in het spiegelen van emoties. 


Workshops.         Individuele coaching.

" The Honest Horse "

Coachen met  behulp van Paarden.

The Honest Horse

Roesstraat 13

3670 Meeuwen-Gruitrode (Oudsbergen)